TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post Reply
hpark
Posts: 6
Joined: Mon Feb 02, 2009 6:17 pm

TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by hpark » Thu Mar 19, 2009 9:18 pm

Hi,
I am testing this Workflow(AKA Planning Manager??)
Anyway, after installation, when I open Excel and select TM1 Workflow -> Admin(as manual indicated), the error message shows up:

Compile Error in hidden module : frmTaskActions

Does anyone know what casues this error?

I was testing it on dev server a month ago and it was working fine. Then I stopped testing it. Today I went back to the dev server, and it doesn't work anymore. I tried complete uninstall and reinstall everything(TM1 Server, TM1 Client, Workflow, Excel)
It still gives me the same error.

Any thought would be appreciated.

Thanks.

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3762
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by jim wood » Fri Mar 20, 2009 8:15 am

Has your excel version been updated in any way?
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

hpark
Posts: 6
Joined: Mon Feb 02, 2009 6:17 pm

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by hpark » Fri Mar 20, 2009 2:10 pm

Thank you, Jim, for the reply.

I re-installed Office 2003 Pro with Complete option.
Is there any excel patch I have to install?

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3762
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by jim wood » Mon Mar 23, 2009 8:19 am

I'm not sure if a sepcific patch will solve your issue. I'm just trying to identify any other possible areas of change. Have you tried running Microsoft Update to update your Excel install. It may not help but it is worth a try,

Jim.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

User avatar
Alan Kirk
Site Admin
Posts: 6017
Joined: Sun May 11, 2008 2:30 am
OLAP Product: TM1
Version: PA2 Classic (PAW-free zone)
Excel Version: 2010 and 2016
Location: Sydney, Australia
Contact:

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by Alan Kirk » Mon Mar 23, 2009 8:43 am

hpark wrote: Compile Error in hidden module : frmTaskActions

Does anyone know what casues this error?
I've never used Workflow, but I think that this one may warrant a support request. A compile error will generally come from one of two things:
- Invalid VBA code. Unlikely in itself, since AFAIK the VBA6 libraries haven't been significantly changed in yonks so if that was the problem it wouldn't have worked in the past either; or
- An invalid external (library) reference. Granted this struck me as unlikely since you reinstalled everything, but honestly it's the only thing I can think of. It's possible that a library that the add-in is dependent on either didn't install properly or didn't register properly.

Rather than groping around in the dark it may be better to raise a support request describing the symptoms and giving the version number of both Workflow and Excel, and ask whether there are any dependencies in the code in that module that you should be looking for.

But I do agree with Jim; make sure that all updates for Excel have been installed first, and that you're running with the latest SP for your version.
"To them, equipment failure is terrifying. To me, it’s 'Tuesday.' "
-----------
Before posting, please check the documentation, the FAQ, the Search function and FOR THE LOVE OF GLUB the Request Guidelines.

User avatar
Ajay
Posts: 136
Joined: Wed May 14, 2008 8:27 am
OLAP Product: TM1
Version: 10.2.0
Excel Version: 2016
Location: London

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by Ajay » Sun Apr 12, 2009 2:02 pm

Hi

Did you manage to resolve the issue as I am now hitting the exact same error ?

Cheers
Ajay
10.2.0, w2008R2 OS Enterprise Edition, 1TB HD, 384GB RAM, MS Excel 2016, Cognos 10 BI

kangkc
Community Contributor
Posts: 197
Joined: Fri Oct 17, 2008 2:40 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.x
Excel Version: 200x
Location: Singapore

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by kangkc » Tue Apr 21, 2009 9:18 am

Uninstall the MS security patch introduced by KB960715 (http://www.microsoft.com/technet/securi ... 60715.mspx) and you will be fine. However if you have auto update turned on, this patch will get install again and you will be backed to square one.

It's MS problem/contraint/restriction, whatever they call it.

User avatar
rodrigo
Posts: 49
Joined: Tue Jun 03, 2008 10:34 pm
OLAP Product: TM1, Executive Viewer
Version: 9.4 MR1 with FP3
Excel Version: 2003

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by rodrigo » Tue Aug 11, 2009 6:54 pm

old.. but

I dont have that KB patch, i looked partially on IBM site (i am still waiting for my code) and it seems that KB932349 (which i dont have also) is also responsable as probably other KB´s. patches. I really dont know if i have the same trouble because I installed it on 9.1. SP 4 with Applix financial planning 1.3 sp 1, I have a XP Pro SP3.

¿was solved? if automatic updates causes this, is a bit annoying...

thanks amigos.
:roll:

Jessy
Posts: 38
Joined: Wed Mar 25, 2009 7:35 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.4.1
Excel Version: 2003

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by Jessy » Wed Aug 12, 2009 5:56 am

kangkc wrote:Uninstall the MS security patch introduced by KB960715 (http://www.microsoft.com/technet/securi ... 60715.mspx) and you will be fine. However if you have auto update turned on, this patch will get install again and you will be backed to square one.

It's MS problem/contraint/restriction, whatever they call it.
Hi kangkc,

Thank you so much for your tips.

I have uninstalled KB960715 and it really works well now.

Thanks again and best regards! :D

kangkc
Community Contributor
Posts: 197
Joined: Fri Oct 17, 2008 2:40 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.x
Excel Version: 200x
Location: Singapore

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by kangkc » Wed Aug 12, 2009 2:19 pm

No worry.

Just found that MS released another ActiveX Killbits, KB973346. I would try to avoid this till I have time to test it out.

kennyyeung
Posts: 19
Joined: Fri May 15, 2009 12:44 pm
Version: 9.4 MRC
Excel Version: 2000

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by kennyyeung » Mon Oct 26, 2009 10:10 am

I hit the same error!
After I deleted the KB960715 yesterday , It solved.
But I update KB973525 today , this error come again .And now i can't rollback to make the workflow work . Even if i uninstalled KB973525
Can anyone can help !

Jeroen Eynikel
Community Contributor
Posts: 139
Joined: Mon Sep 15, 2008 1:45 pm

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by Jeroen Eynikel » Tue Oct 27, 2009 9:08 am

I have run into the same error on different machines with excel 2003 and excel 2007. It seems likely to me that it has to do with windows updates as other posters mentioned.

However, if you are just testing workflow it may be worth to wait for 9.5 as workflow is completely redone and at least 'looks' a lot better than in earlier versions. (I have only seen it demo'ed not actually played with it myself yet - it looks a lot like workflow in cognos planning now)

Jeroen

Jessy
Posts: 38
Joined: Wed Mar 25, 2009 7:35 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.4.1
Excel Version: 2003

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by Jessy » Thu Nov 05, 2009 9:26 am

Come across with the same problem again :(
While there is no KB960715, I uninstalled KB973346,but it doesn't work :?
Any ideas?

kangkc
Community Contributor
Posts: 197
Joined: Fri Oct 17, 2008 2:40 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.x
Excel Version: 200x
Location: Singapore

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by kangkc » Thu Nov 05, 2009 2:51 pm

Only way to get around this is this article:

http://www.developersdex.com/vb/message ... &r=6570804

You will have to edit registry. :mrgreen:

Jessy
Posts: 38
Joined: Wed Mar 25, 2009 7:35 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.4.1
Excel Version: 2003

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by Jessy » Fri Nov 06, 2009 1:54 am

Following the method in
http://forums.olapforums.com/viewtopic.php?f=3&t=1740
My workflow works well now.
Thank you all.

nataraja.pl@tcs.com
Posts: 13
Joined: Fri Nov 06, 2009 6:48 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.4
Excel Version: 2007

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by nataraja.pl@tcs.com » Fri Nov 06, 2009 6:56 am

Hi,
I am from Milind team,

I have changed the compatibility flag DWORD to 0 under {0ECD9B64-23AA-11D0-B351-00A0C9055D8E} key,but still am getting the same error.

is there any other things needs to be checked?

Rgds,
Nat

User avatar
rodrigo
Posts: 49
Joined: Tue Jun 03, 2008 10:34 pm
OLAP Product: TM1, Executive Viewer
Version: 9.4 MR1 with FP3
Excel Version: 2003

Re: TM1 9.4 and Workflow 9.4.1

Post by rodrigo » Fri Nov 06, 2009 2:36 pm

Is strange,

Did you close all excel workflow manager sessions, on a better scenario, any excel opened on the server or computer?

pmanchala
Posts: 1
Joined: Wed Nov 11, 2009 11:39 am
OLAP Product: Cognos TM1
Version: TM191_SP3_U2_x86
Excel Version: MS excel 2003 sp2

which verstion of patches to solve this problem

Post by pmanchala » Wed Nov 11, 2009 11:46 am

Hi ,
How to implement the patches in the server( I mean Application patches,we are currently using Cognos TM19.1 SP3 U2 version).Patches needs to be installed in order to solve the copy and paste problem .Please suggest which patches we need to implement whihc are suitable for this version ,?


We except your response at the earliest.


Thank you,
Praveen

Post Reply