TM1Web Issue

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Fri Oct 30, 2009 1:10 pm

Deep joy, our company blocks the download of exe files. So it's download it at home and bring it on monday.... unless somebody could zip it and it here??? Pretty Please!!! :D
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

User avatar
Alan Kirk
Site Admin
Posts: 6160
Joined: Sun May 11, 2008 2:30 am
OLAP Product: TM1
Version: PA2 Classic (PAW-free zone)
Excel Version: 2010 and 2016
Location: Sydney, Australia
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by Alan Kirk » Fri Oct 30, 2009 6:42 pm

jim wood wrote:Deep joy, our company blocks the download of exe files. So it's download it at home and bring it on monday.... unless somebody could zip it and it here??? Pretty Please!!! :D
Woulda, but alas by the time I woke up this morning it was already 6:30 of the pm in En-gur-land and being a Friday, time for all good OLAP Admins to be at the pub. You'll have it available from home before you'd get it from here...
"To them, equipment failure is terrifying. To me, it’s 'Tuesday.' "
-----------
Before posting, please check the documentation, the FAQ, the Search function and FOR THE LOVE OF GLUB the Request Guidelines.

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Tue Nov 03, 2009 8:21 am

I do have one slight problem. To install the files you need to have the .net command prompt. I don't have visual studio installed so no prompt. I am however going to look for alternatives..... Any pointers would be greatly appreciated though,

Jim.

PS. I know I can download the express version of visual studio for free but I may get a telling from our IT department if I install it on our server.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Tue Nov 03, 2009 8:35 am

I managed to find the said utility in the .net directory. I amended the batch file and all dll's were added successfully. I am however still having problems with excel sheets. Does the server need to be recycled????

Cheers,

Jim.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

kangkc
Community Contributor
Posts: 206
Joined: Fri Oct 17, 2008 2:40 am
OLAP Product: TM1, PA , TMVGate
Version: 2.x
Excel Version: 36x
Location: Singapore
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by kangkc » Tue Nov 03, 2009 10:43 am

I was reading your problem again and realized it's not just Websheet. The TM1 cube viewer failed as well hence it has nothing to do with Excel (at least for the time being). Did you check the TM1 web log file ? Any error registered ?

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Tue Nov 03, 2009 11:08 am

The cube viewer loads but the charting function doesn't work. When I initially checked the log files it was saying access denied to TempChart directory. Upon further inspection I noticed this directory was missing. I added it and set the correct security but the chart still fails but now I get no message in the log file. Very strange,

Jim.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Tue Nov 03, 2009 3:12 pm

If anybody has TM1 web installed for version 9.1 sp3 U2 could you please zip it up and send it to me??? I'm not convinced that the install I have on my server is complete... hence the issues I have been having,

Jim.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

Jessy
Posts: 38
Joined: Wed Mar 25, 2009 7:35 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.4.1
Excel Version: 2003

Re: TM1Web Issue

Post by Jessy » Thu Nov 05, 2009 7:19 am

jim wood wrote:A couple of images to help
web_issue1.jpg
Hi, jim

Is your problem solved yet?

I saw the same image before. After trying every method, I added a TempCharts folder to TM1Web and it worked well now.
HTH :)

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Thu Nov 05, 2009 8:21 am

Hi Jessy,

No joy I'm afraid. I'm going to try and get it working on my laptop. Then I'm going to copy across the iis folder to the server. If this doesn't work I will probably go through the pain of asking our IT department to upgrade the version of excel on the box. (Trust me that will be very painful!!!)

Jim.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

Jessy
Posts: 38
Joined: Wed Mar 25, 2009 7:35 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.4.1
Excel Version: 2003

Re: TM1Web Issue

Post by Jessy » Thu Nov 05, 2009 9:52 am

The cube viewer loads but the charting function doesn't work. When I initially checked the log files it was saying access denied to TempChart directory. Upon further inspection I noticed this directory was missing. I added it and set the correct security but the chart still fails but now I get no message in the log file. Very strange,

Jim.
It's TempCharts instead of TempChart :)
Not sure whether it helps.

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Thu Nov 05, 2009 11:44 am

Are there any files / sub folders with the TempCharts folder???
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

kangkc
Community Contributor
Posts: 206
Joined: Fri Oct 17, 2008 2:40 am
OLAP Product: TM1, PA , TMVGate
Version: 2.x
Excel Version: 36x
Location: Singapore
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by kangkc » Thu Nov 05, 2009 2:47 pm

I don't think re-installing Excel will help as the cube viewer charting is already failing. The cube viewer function doesn't use Excel to render websheet.

Since you are seeing missing directory, I would suggest to re-install TM1 Web, use the Administrator id as this will prevent any permission problem during installation. You can try creating missing directories but it may take you forever to find out what else is not there.

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Thu Nov 05, 2009 3:06 pm

I have already re-installed several times using both netwok administrators and machine specific ones, hence my plan to install on my laptop / home PC and copy the files across. Hoepfully if this works I should be ok. The directory question was more of a general question to asses whether I do currently have some temp directories missing,

Jim.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

Jessy
Posts: 38
Joined: Wed Mar 25, 2009 7:35 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.4.1
Excel Version: 2003

Re: TM1Web Issue

Post by Jessy » Fri Nov 06, 2009 1:38 am

jim wood wrote:Are there any files / sub folders with the TempCharts folder???
No.
Contents in this folder are png files such as ChartPic_000001.png

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Fri Nov 06, 2009 7:49 am

Are the png files created as and when the software creates graphs or are there some base images in place at the start?
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

User avatar
Alan Kirk
Site Admin
Posts: 6160
Joined: Sun May 11, 2008 2:30 am
OLAP Product: TM1
Version: PA2 Classic (PAW-free zone)
Excel Version: 2010 and 2016
Location: Sydney, Australia
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by Alan Kirk » Fri Nov 06, 2009 8:41 am

jim wood wrote:Are the png files created as and when the software creates graphs or are there some base images in place at the start?
It's just like the temporary files that are used to render websheets; they're generated as and when required. A virgin install (so to speak) will have a totally empty folder. When you generate your first chart you'll see a .png file go into it. There are no template files or similar which is I think what you're getting at.
"To them, equipment failure is terrifying. To me, it’s 'Tuesday.' "
-----------
Before posting, please check the documentation, the FAQ, the Search function and FOR THE LOVE OF GLUB the Request Guidelines.

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Fri Nov 06, 2009 9:40 am

Just trying to install it on Vista as I write this and I am getting the error: rr0r 1609. An error occured while applying security settings. IUSR_NOTFOUND is not a valid user or group. This could be a problem with the package, or a problem connecting to a domain controller on the network. Check your network connection and click Retry, or.....
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

User avatar
Alan Kirk
Site Admin
Posts: 6160
Joined: Sun May 11, 2008 2:30 am
OLAP Product: TM1
Version: PA2 Classic (PAW-free zone)
Excel Version: 2010 and 2016
Location: Sydney, Australia
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by Alan Kirk » Fri Nov 06, 2009 9:49 am

jim wood wrote:Just trying to install it on Vista as I write this and I am getting the error: rr0r 1609. An error occured while applying security settings. IUSR_NOTFOUND is not a valid user or group. This could be a problem with the package, or a problem connecting to a domain controller on the network. Check your network connection and click Retry, or.....
No, no, seriously man, don't do it on Vista! Remember this thread? You kludge it around enough and you may, possibly, be able to get a semblance of it working but for the purpose that you intended (copying the files over to your server) the expression "cruisin' for a bruisin'" comes very much to mind.

If you're going to do that, do it on an XP or Win Server 2003 box, definitely don't do it on Vista or Server 2008 where the security model is, for the purposes of applications like Web, very, very different.
"To them, equipment failure is terrifying. To me, it’s 'Tuesday.' "
-----------
Before posting, please check the documentation, the FAQ, the Search function and FOR THE LOVE OF GLUB the Request Guidelines.

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3797
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: TM1Web Issue

Post by jim wood » Fri Nov 06, 2009 10:13 am

I had a feeling that was the case. Might be time for trip home to try it on a machine there. You were right about one thing: TM1 Web is a pain in the rear end!!!
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

Post Reply