Cube missing after server restart

Post Reply
Arb1486
Posts: 19
Joined: Mon Jul 09, 2018 12:45 pm
OLAP Product: Cognos TM1
Version: 10.2
Excel Version: MS Excel 2010

Cube missing after server restart

Post by Arb1486 » Fri Apr 30, 2021 11:11 am

Hi Team,

I had to restart my server to update dimensional changes. After server restart i am unable to see an existing cube.
I can view the .cub file in data folder but cube doesn't appear, however i can view the cube name in cubes dimension.
Could you please suggest what might have gone wrong.

tomok
MVP
Posts: 2806
Joined: Tue Feb 16, 2010 2:39 pm
OLAP Product: TM1, Palo
Version: Beginning of time thru 10.2
Excel Version: 2003-2007-2010-2013
Location: Atlanta, GA
Contact:

Re: Cube missing after server restart

Post by tomok » Fri Apr 30, 2021 11:22 am

Arb1486 wrote:
Fri Apr 30, 2021 11:11 am
Hi Team,

I had to restart my server to update dimensional changes. After server restart i am unable to see an existing cube.
I can view the .cub file in data folder but cube doesn't appear, however i can view the cube name in cubes dimension.
Could you please suggest what might have gone wrong.
There could be any number of reasons but the one with the highest likelihood is you accidently deleted one of the dimensions while the server was down (or maybe moved the .dim file to another folder). If this is the case the cube load will fail silently and just not come up. The other reason could be a corrupt .cub file or corrupt .dim file(s). Have you checked the tm1server.log file for clues?
Tom O'Kelley - Manager Finance Systems
American Tower
http://www.onlinecourtreservations.com/

Arb1486
Posts: 19
Joined: Mon Jul 09, 2018 12:45 pm
OLAP Product: Cognos TM1
Version: 10.2
Excel Version: MS Excel 2010

Re: Cube missing after server restart

Post by Arb1486 » Fri Apr 30, 2021 12:39 pm

Thanks for the quick reply Tom!

While deleting obsolete objects, we have accidentally deleted a dimension which has caused the issue.

Post Reply