TM1 Web login: How to set a default TM1 server

Post Reply
Olivier Bonomini
Posts: 3
Joined: Mon Jul 06, 2015 8:35 am
OLAP Product: TM1
Version: 10.2.2
Excel Version: Excel 2013

TM1 Web login: How to set a default TM1 server

Post by Olivier Bonomini » Mon Jul 06, 2015 9:30 am

Hello,

We have four different Tm1 Server (instances) on our application server (10.2.2 FP3 with CAM security) which get listed alphabetically in the TM1 Web Login page. The page always defaults on the first one in the alphabet "Corporate". We were wondering if it is possible to have another Tm1 server show as default choice in the drop down list.
We saw that it is possible to set a Default Tm1 server in the webcofig file but that would also, i think, remove the tm1 server down down list? We would like to keep the drop down but just set it to our second server in the list "E-Corporate" to show as default. Is that possible?

Thanks for any support.
Attachments
Login.jpg
Login.jpg (16.92 KiB) Viewed 4005 times

BariAbdul
Regular Participant
Posts: 420
Joined: Sat Mar 10, 2012 1:03 pm
OLAP Product: TM1,Cognos
Version: 9.5.2
Excel Version: 2007

Re: TM1 Web login: How to set a default TM1 server

Post by BariAbdul » Mon Jul 06, 2015 2:23 pm

"You Never Fail Until You Stop Trying......"

Olivier Bonomini
Posts: 3
Joined: Mon Jul 06, 2015 8:35 am
OLAP Product: TM1
Version: 10.2.2
Excel Version: Excel 2013

Re: TM1 Web login: How to set a default TM1 server

Post by Olivier Bonomini » Mon Jul 06, 2015 3:46 pm

Thanks BariAbdul for your reply.

In the webconfig this can be entered:
<add key="TM1ServerName" value="ServerName"/>
•If ServerName is set to a valid TM1 server name, then the login page does not display a prompt for either the Admin Host or the TM1 server.

... meaning that it would just preset a tm1 server and disable the drop down completly. We would like to keep the dropdown but preset a default instance to be selected when the login page opens. This might seem like overkill but with hundreds of people loggin in on the solution quite a lot of people leave it wrongly on the default.

If there are no standard settings i guess this is hidden in some jsp files?

User avatar
macsir
Community Contributor
Posts: 630
Joined: Wed May 30, 2012 6:50 am
OLAP Product: TM1, SSAS
Version: 9.5 - 10.2
Excel Version: 97 - 2013
Contact:

Re: TM1 Web login: How to set a default TM1 server

Post by macsir » Tue Jun 14, 2016 11:32 pm

Can we specific some TM1 servers into that drop-down list? rather than all available servers?
In TM1,the answer is always yes though sometimes with a but....
http://tm1sir.blogspot.com.au/

lotsaram
MVP
Posts: 3251
Joined: Fri Mar 13, 2009 11:14 am
OLAP Product: TableManager1
Version: PA 2.0.x
Excel Version: Office 365
Location: Switzerland

Re: TM1 Web login: How to set a default TM1 server

Post by lotsaram » Wed Jun 15, 2016 5:55 am

macsir wrote:Can we specific some TM1 servers into that drop-down list? rather than all available servers?
You either specify a particular server or get a drop down list of all servers available on the admin host.

If you want to control it you can use a url redirect to bounce users into TM1 web with a particular server selected.
Please place all requests for help in a public thread. I will not answer PMs requesting assistance.

User avatar
macsir
Community Contributor
Posts: 630
Joined: Wed May 30, 2012 6:50 am
OLAP Product: TM1, SSAS
Version: 9.5 - 10.2
Excel Version: 97 - 2013
Contact:

Re: TM1 Web login: How to set a default TM1 server

Post by macsir » Fri Jun 17, 2016 4:17 am

lotsaram wrote:
macsir wrote:Can we specific some TM1 servers into that drop-down list? rather than all available servers?
You either specify a particular server or get a drop down list of all servers available on the admin host.

If you want to control it you can use a url redirect to bounce users into TM1 web with a particular server selected.

thanks, lotsaram. I just want to hide some servers. Looks like there is no choice here.
In TM1,the answer is always yes though sometimes with a but....
http://tm1sir.blogspot.com.au/

User avatar
Michel Zijlema
Site Admin
Posts: 705
Joined: Wed May 14, 2008 5:22 am
OLAP Product: TM1, PALO
Version: both 2.5 and higher
Excel Version: 2003-2007-2010
Location: Netherlands
Contact:

Re: TM1 Web login: How to set a default TM1 server

Post by Michel Zijlema » Tue Jul 05, 2016 4:24 pm

macsir wrote:
lotsaram wrote:
macsir wrote:Can we specific some TM1 servers into that drop-down list? rather than all available servers?
You either specify a particular server or get a drop down list of all servers available on the admin host.

If you want to control it you can use a url redirect to bounce users into TM1 web with a particular server selected.

thanks, lotsaram. I just want to hide some servers. Looks like there is no choice here.
You can register the TM1 servers on different admin hosts and point TM1Web to the admin host with the 'public' TM1 servers only.

Michel

lotsaram
MVP
Posts: 3251
Joined: Fri Mar 13, 2009 11:14 am
OLAP Product: TableManager1
Version: PA 2.0.x
Excel Version: Office 365
Location: Switzerland

Re: TM1 Web login: How to set a default TM1 server

Post by lotsaram » Tue Jul 05, 2016 5:06 pm

That's a nice trick. It doesn't quite get you to where the OP wants but it does get you closer.
Please place all requests for help in a public thread. I will not answer PMs requesting assistance.

Post Reply