view lost database connection

Post Reply
J.Donkers
Posts: 6
Joined: Wed Mar 28, 2012 8:03 am
OLAP Product: Oracle Essbase
Version: Executive viewer 9.5.0.0.2765
Excel Version: 2003

view lost database connection

Post by J.Donkers » Wed Mar 28, 2012 8:36 am

Dear all,

My first post on this forum.
I created a map in TM1 (names reports).
In this map I create 11 views, (all connected to one database)
I did this last week and had no problems with opening those views.
Since yesterday 8 of the 11 views has no database connection anymore. The first 3 reports works fine but report 4 till 11 shows an * above the view.
When I reconnect to the database again the view shows me the standard layout and not the one I specially build.

I appreciate if some one can tel me what happens? (and more helpful how to solve this problem.)

Update 12:20... by restoring the backup the problem solved.
Some other info... the views corrupted after creating a canvas of those 11 views!

Regards,
J. Donkers

User avatar
Steve Rowe
Site Admin
Posts: 1818
Joined: Wed May 14, 2008 4:25 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2.2., PAW
Excel Version: Nearly all of them

Re: view lost database connection

Post by Steve Rowe » Wed Mar 28, 2012 3:55 pm

Hi,
Welcome to the forum.

I'm a little confused about the terminology you are using, when you say "map" what are you referring too? It's not something we would normally use to refer to a TM1 object...

Same comment for canvas.

Are you using another product to review the TM1 data?

Cheers,

User avatar
qml
MVP
Posts: 1059
Joined: Mon Feb 01, 2010 1:01 pm
OLAP Product: TM1 / Planning Analytics
Version: 2.0.4 and all previous
Excel Version: 2007 - 2016
Location: London, UK, Europe

Re: view lost database connection

Post by qml » Wed Mar 28, 2012 4:17 pm

I think the OP might be using Executive Viewer. My glass ball is showing me some digits: 9.5.0.0.2765. ;) I think this might be the version number. :lol:
Kamil Arendt

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3609
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: view lost database connection

Post by jim wood » Wed Mar 28, 2012 7:28 pm

We don't cover Executive Viewer on this forum. Executive viewer has it own forum:

http://www.evusers.org/

We do cover some EV questions but only when connecting to TM1.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

Post Reply