issues with moving TI processes

Post Reply
Rtel
Posts: 7
Joined: Tue Nov 13, 2018 10:15 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2
Excel Version: 2013

issues with moving TI processes

Post by Rtel » Thu Dec 06, 2018 5:55 pm

Hi , i am having issues moving TI processes from one location to another.

1) I downloaded Bedrock TI processes
2) renamed them to removes dots (.) from their name ( for eg. from Bedrock.sample.pro to BedrockSample.pro)
3) Copied to my Dev server's data directory.
4) Restarted server

Issue is none of the TI processes i copied over are available in the processes list after I log back in Dev server.

I even tested copying a TI processes from another TM1 server data directory to my Dev box. restarted server but no luck.

Env: TM1 10.2.2 (Server AIX, Client Win 10 pro)

Any suggestions please ?

Thanks,

Rtel

bgregs
Posts: 43
Joined: Wed Sep 12, 2018 11:19 am
OLAP Product: TM1 / Planning Analytics
Version: 2.0
Excel Version: 2016

Re: issues with moving TI processes

Post by bgregs » Thu Dec 06, 2018 6:46 pm

Are you admin on the dev server? If not, login with an admin account and update your }ProcessSecurity cube to provide READ access to the new processes.

tomok
MVP
Posts: 2508
Joined: Tue Feb 16, 2010 2:39 pm
OLAP Product: TM1, Palo
Version: Beginning of time thru 10.2
Excel Version: 2003-2007-2010-2013
Location: Atlanta, GA
Contact:

Re: issues with moving TI processes

Post by tomok » Thu Dec 06, 2018 8:11 pm

FYI, the bedrock processes call each other recursively. Changing names is going to break that unless you went into the code of each process and changed it there too.
Tom O'Kelley - Manager Finance Systems
American Tower
http://www.onlinecourtreservations.com/

lotsaram
MVP
Posts: 3148
Joined: Fri Mar 13, 2009 11:14 am
OLAP Product: TableManager1
Version: PA 2.0.x
Excel Version: Office 365
Location: Switzerland

Re: issues with moving TI processes

Post by lotsaram » Thu Dec 06, 2018 9:00 pm

Rtel wrote:
Thu Dec 06, 2018 5:55 pm
Hi , i am having issues moving TI processes from one location to another.

1) I downloaded Bedrock TI processes
2) renamed them to removes dots (.) from their name ( for eg. from Bedrock.sample.pro to BedrockSample.pro)
I'm not sure why you would do this, doesn't make much sense to me.
If you are going to rename processes offline then you also need to change property 602 within the .pro file which holds the name of the process, this must be consistent with the file name.
Also as tomok already pointed out the bedrock library is quite interdependent. If you are going to change process names then you need to make sure that internal process calls are also updated.
Please place all requests for help in a public thread. I will not answer PMs requesting assistance.

Rtel
Posts: 7
Joined: Tue Nov 13, 2018 10:15 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2
Excel Version: 2013

Re: issues with moving TI processes

Post by Rtel » Fri Dec 07, 2018 12:11 am

Thanks you everyone for your reply and suggestions.

I have admin rights on the server.

1) I could see in }Processsecurity cube names of all the processes that I copied on the TM1 server data directory. I entered 'READ' value in }Processsecurity cube against the name of the process under admin column.

2) Restarted TM1 server

Still the same issue. Can not see new TI process in my process list in TM1 Architect.

I repeated the same exercise without changing name of the TI process, still no luck.

Any suggestion ?

Thank you for your help.

User avatar
Steve Rowe
Site Admin
Posts: 1828
Joined: Wed May 14, 2008 4:25 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2.2., PAW
Excel Version: Nearly all of them

Re: issues with moving TI processes

Post by Steve Rowe » Fri Dec 07, 2018 9:48 am

If you are using perspectives / architect then you might want to check that the option to see the processes is checked. The option is on the view menu.

bgregs
Posts: 43
Joined: Wed Sep 12, 2018 11:19 am
OLAP Product: TM1 / Planning Analytics
Version: 2.0
Excel Version: 2016

Re: issues with moving TI processes

Post by bgregs » Fri Dec 07, 2018 12:30 pm

What if you create a new process while the server is running? Right click the "Processes" node and create a new one with a random name. Is that process visible? I'm out of ideas at this point, so just trying to isolate what works and what doesn't.

Wim Gielis
MVP
Posts: 1845
Joined: Mon Dec 29, 2008 6:26 pm
OLAP Product: TM1
Version: PAL 2.0
Excel Version: 2016
Location: Brussels, Belgium
Contact:

Re: issues with moving TI processes

Post by Wim Gielis » Fri Dec 07, 2018 12:43 pm

Try setting up a new temporary TM1 server with just the processes, not cubes and dimensions. That should be quick. You can include the control objects but not the regular application objects like cubes. Does this work ? If not, do you see messages in the TM1 server message log ?
Best regards,

Wim Gielis

Excel Most Valuable Professional, 2011-2014
http://www.wimgielis.com ==> 105 TM1 articles and a lot of custom code
Newest blog article: Looping over input files

Rtel
Posts: 7
Joined: Tue Nov 13, 2018 10:15 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2
Excel Version: 2013

Found the Solution - Re: issues with moving TI processes

Post by Rtel » Mon Dec 10, 2018 6:09 pm

Thanks everyone for your time to help me.

After many trial and errors, I found that the issue is with the naming of the TI process file. My TM1 server is on AIX and it does not like CAPITAL letters in file names.

I changed
Bedrock.Dim.Element.Component.Add.pro
to
bedrock_dim_element_component_add.pro
and it worked !

As suggested earlier in this post; if one TI calls other we have to track that down and change the name accordingly.

Additionally even if the data source files have a capital letter in their name, TI does not identify the files on the server.

Thanks

Wim Gielis
MVP
Posts: 1845
Joined: Mon Dec 29, 2008 6:26 pm
OLAP Product: TM1
Version: PAL 2.0
Excel Version: 2016
Location: Brussels, Belgium
Contact:

Re: issues with moving TI processes

Post by Wim Gielis » Mon Dec 10, 2018 8:49 pm

Good catch :o
Best regards,

Wim Gielis

Excel Most Valuable Professional, 2011-2014
http://www.wimgielis.com ==> 105 TM1 articles and a lot of custom code
Newest blog article: Looping over input files

Post Reply