TM1Web - Home page with shorted links not working

Post Reply
Oalarcon1971
Posts: 2
Joined: Mon Jan 07, 2019 8:21 pm
OLAP Product: IBM Cognos TM1
Version: 10.2.2
Excel Version: 2010

TM1Web - Home page with shorted links not working

Post by Oalarcon1971 » Tue Jan 08, 2019 4:05 pm

Hi People,

I have TM1Web 10.2.2 with an URL added that leads me to a reset password action (web page with a "Perspective" application)...
The issue is as described:

The URL i used firstable had ALL the description...
http:\\mxs00052:9510\tm1web\URLApi.jsp#Action=Open&Type=Websheet&TM1Server... etc..etc... (Inlcudes user and password used)...

So, what I have done is to short the URL by google instead of the large URL, also, the user and password and everything is kind of "encripted" within the URL sherted, it is likely: https:\\goo.gl\1A3UV75

The issue is that the home page in Internet Explorer shows the "page" with the reset websheet for about 2 seconds, then shows a blank page.
If I access with Chrome, it works fine, shows ALL time the websheet and I´m able to do what ever I need with the websheet access...

I need the SHORTED url works with BOTH browsers, so I need to solve the Internet Explorer 11 issue with this shorted URL...

Hope you may have any idea what should be done...

Regards...

Oalarcon1971
Posts: 2
Joined: Mon Jan 07, 2019 8:21 pm
OLAP Product: IBM Cognos TM1
Version: 10.2.2
Excel Version: 2010

Re: TM1Web - Home page with shorted links not working

Post by Oalarcon1971 » Tue Jan 08, 2019 4:13 pm

I forgot to mentioned, that I have done the following actions:

Clean cache and cokkies from IE browser.
Restart browser.
Verify that popup menus is not blocked.

What I´m not able is to Check (select) use in the advanced options the SSL 2 & 3 version, they are blocked, but the TLS 1 and 1.1 and 1.2 are selected.
Restarted the TM1 Applications Server and when started again, creates the new encripted information correctly.


Hope to get more ideas from you guys.


Regards.

Post Reply