Copy Process

Post Reply
Jorge Rachid
Posts: 89
Joined: Fri Jul 22, 2016 8:33 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2
Excel Version: 2013

Copy Process

Post by Jorge Rachid » Wed Aug 29, 2018 1:39 pm

Hi guys,

I have a process to copy data from one cube (calculated version) to another one (historical data), but the problem is when I do this copy using a view from the first cube as source, the value that is copied is diferent. This could be a feeder problem?

I checked all values using check and trace feeders and everything seems to been fed correctly.

Find below screenshot between source and destionation cube:
img_1.JPG
img_1.JPG (57.11 KiB) Viewed 186 times
Now another one showing that values on source cube are fed:
img_2.JPG
img_2.JPG (96.98 KiB) Viewed 186 times
What could be wrong on this case?

Thanks a lot for any help.

JR

User avatar
qml
MVP
Posts: 1059
Joined: Mon Feb 01, 2010 1:01 pm
OLAP Product: TM1 / Planning Analytics
Version: 2.0.4 and all previous
Excel Version: 2007 - 2016
Location: London, UK, Europe

Re: Copy Process

Post by qml » Wed Aug 29, 2018 2:42 pm

It would be helpful to see your TI code.

A few questions:
- Are the rule-calculated values in the source cube at the N or C level?
- What are the following extract settings for the source view in your TI:
ViewExtractSkipCalcsSet
ViewExtractSkipRuleValuesSet

The reason I'm asking is that it's possible that you could be taking real underlying values from the cube rather than the rule-calculated ones which you are seeing in cube viewer.
Kamil Arendt

Wim Gielis
MVP
Posts: 1826
Joined: Mon Dec 29, 2008 6:26 pm
OLAP Product: TM1
Version: PAL 2.0
Excel Version: 2016
Location: Brussels, Belgium
Contact:

Re: Copy Process

Post by Wim Gielis » Wed Aug 29, 2018 2:42 pm

Hello,

Limit your selections in the Source cube (to isolate the issue better) and use AsciiOutput in the Data tab to write contents to a text file.
For 1 year, period, ... that will certainly give you pointers.
Best regards,

Wim Gielis

Excel Most Valuable Professional, 2011-2014
http://www.wimgielis.com ==> 105 TM1 articles and a lot of custom code
Newest blog article: Looping over input files

Jorge Rachid
Posts: 89
Joined: Fri Jul 22, 2016 8:33 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2
Excel Version: 2013

Re: Copy Process

Post by Jorge Rachid » Wed Aug 29, 2018 6:08 pm

Hi,

I used your tips and I found the error.

The problem is on source view, where I was using two elements instead of one. I changed it and worked.

Thanks a lot.

JR

Wim Gielis
MVP
Posts: 1826
Joined: Mon Dec 29, 2008 6:26 pm
OLAP Product: TM1
Version: PAL 2.0
Excel Version: 2016
Location: Brussels, Belgium
Contact:

Re: Copy Process

Post by Wim Gielis » Wed Aug 29, 2018 6:33 pm

Well done !
Best regards,

Wim Gielis

Excel Most Valuable Professional, 2011-2014
http://www.wimgielis.com ==> 105 TM1 articles and a lot of custom code
Newest blog article: Looping over input files

Post Reply