degrading performance issue with TI

Post Reply
nehagandhi
Posts: 1
Joined: Fri Jan 19, 2018 4:07 pm
OLAP Product: Planning Analytics
Version: 2.0.2
Excel Version: 00

degrading performance issue with TI

Post by nehagandhi » Fri Jan 19, 2018 4:39 pm

All,

we are experiencing increased run times for TI processes when run multiple times.
however if the server is rebooted, the performance gets better.

Can you help me understand what could be happening over run time that it slows following runs.

Thanks,
Neha

User avatar
tomok
MVP
Posts: 2382
Joined: Tue Feb 16, 2010 2:39 pm
OLAP Product: TM1, Palo
Version: Beginning of time thru 10.2
Excel Version: 2003-2007-2010-2013
Location: Atlanta, GA
Contact:

Re: degrading performance issue with TI

Post by tomok » Fri Jan 19, 2018 5:22 pm

Have you checked your memory? If it is slowing down after repeated processing that would be the first place I would look. You've probably used up all available RAM for stargate views and now it is having to resort to paging.
Tom O'Kelley - Manager Finance Systems
American Tower
http://www.onlinecourtreservations.com/

bhushpar82
Posts: 7
Joined: Tue Jul 10, 2012 3:47 pm
OLAP Product: Cognos TM1
Version: 9.5.2,10.2.2
Excel Version: 2016

Re: degrading performance issue with TI

Post by bhushpar82 » Thu Jan 25, 2018 8:07 pm

Series of steps:
- Check Ram usage as pointed out in above reply.
- I would also check if there are parallel TIs running in TM1Top (no locks).
- What is this TI doing? ensure views are created correctly.
Empty mind is Devil's Workshop, but my devils creative!!

Post Reply