2 instance 1 server

Post Reply
stingo
Posts: 58
Joined: Mon Sep 27, 2010 2:46 pm
OLAP Product: Cognos TM1
Version: 10_1 10_2
Excel Version: 2010
Location: UK, CH, BE

2 instance 1 server

Post by stingo » Wed Jan 17, 2018 9:50 am

Hi,

In the last 10 years, whenever I wanted to put 2 TM1 instances on the same server (say Dev and Test), I used 1 gold rule:
Change the port number/ client message port number and everything will work.

The golden rule worked till today.

Now I am probably ignoring something basic but this is the situation:

I have a dev server, 1 tm1 server for development in it. I wanted to create a test server too.

The 2 tm1 services can run mutually exclusively but they cannot cohesist, exactly as if the ports were the same.

these are the 2 cfgs
Dev

Code: Select all

AllowSeparateNandCRules=T
CAMPortalVariableFile=portal/variables_TM1.xml
ServerCAMURI=http://LAB-SV-COGNOS01:9305/p2pd/servlet/dispatch
Language=ENG
IntegratedSecurityMode=5
ClientMessagePortNumber=19300
DataBaseDirectory=D:\TM1Servers\cxmd\data
UseSSL=T
ClientCAMURI=http://lab-sv-cognos01/ibmcognos/bi/v1/disp
DistributedPlanningOutputDir=./tunit
PortNumber=19301
ClientPingCAMPassport=900
LoggingDirectory=D:\TM1Servers\cxmd\logs
ServerName = cxmd
MTQ=6
IdleConnectionTimeOutSeconds=3600
Test

Code: Select all

AllowSeparateNandCRules=T
CAMPortalVariableFile=portal/variables_TM1.xml
ServerCAMURI=http://LAB-SV-COGNOS01:9305/p2pd/servlet/dispatch
Language=ENG
IntegratedSecurityMode=5
ClientMessagePortNumber=19210
DataBaseDirectory=D:\TM1Servers\CXMDDEV\data
UseSSL=T
ClientCAMURI=http://lab-sv-cognos01/ibmcognos/bi/v1/disp
DistributedPlanningOutputDir=./tunit
PortNumber=19211
ClientPingCAMPassport=900
LoggingDirectory=D:\TM1Servers\CXMDDEV\logs
ServerName = DEV
MTQ=6
IdleConnectionTimeOutSeconds=3600

A few details:

I use planning Analytics
the services have been created through cognos configurator
they run perfectly if they are in their own.
I didn't create the original CFG, I just created the second by cloning and changing ports.

I am pretty sure I am missing something dumb....

Any clue?

Thanks in advance.

kangkc
Community Contributor
Posts: 176
Joined: Fri Oct 17, 2008 2:40 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.x
Excel Version: 200x
Location: Singapore

Re: 2 instance 1 server

Post by kangkc » Wed Jan 17, 2018 10:24 am

Rest API Port via the parameter :
HTTPPortNumber

If not specified, default is 5001 (PA 2.x), hence conflict.

stingo
Posts: 58
Joined: Mon Sep 27, 2010 2:46 pm
OLAP Product: Cognos TM1
Version: 10_1 10_2
Excel Version: 2010
Location: UK, CH, BE

Re: 2 instance 1 server

Post by stingo » Wed Jan 17, 2018 11:10 am

kangkc wrote:
Wed Jan 17, 2018 10:24 am
Rest API Port via the parameter :
HTTPPortNumber

If not specified, default is 5001 (PA 2.x), hence conflict.
Gotcha!

Thanks a lot.

Post Reply