Issue in PAx, in Custom Report and Dynamic Report

Post Reply
justguest
Posts: 2
Joined: Mon Jul 09, 2012 4:43 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.1
Excel Version: 2010

Issue in PAx, in Custom Report and Dynamic Report

Post by justguest » Thu Feb 16, 2017 11:10 am

HI,

I am facing an issue, when viewing data in Exploration or Cube Viewer, it works well, but when I try to convert it to custom report or dynamic report, it just showed "#NAME?" in data area.

how to solve this issue...? I had tried re-installed many times, but it's still the same....

David Usherwood
Site Admin
Posts: 1326
Joined: Wed May 28, 2008 9:09 am

Re: Issue in PAx, in Custom Report and Dynamic Report

Post by David Usherwood » Thu Feb 16, 2017 2:22 pm

Just tested with PAX on Excel 2010 - no problems here.
I suggest you look at which PAX (or Perspectives) addins you have enabled in Excel File\Options\Addins. I recall having issues in earlier releases where Perspectives was already installed and installing (then) CAFE did not install or enable the CAFE addins, specifically "IBM Cognos Office TM1 Reporting Excel Addin" - CognosOfficeTM1.xll .

justguest
Posts: 2
Joined: Mon Jul 09, 2012 4:43 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.1
Excel Version: 2010

Re: Issue in PAx, in Custom Report and Dynamic Report

Post by justguest » Fri Feb 17, 2017 2:16 am

David Usherwood wrote:Just tested with PAX on Excel 2010 - no problems here.
I suggest you look at which PAX (or Perspectives) addins you have enabled in Excel File\Options\Addins. I recall having issues in earlier releases where Perspectives was already installed and installing (then) CAFE did not install or enable the CAFE addins, specifically "IBM Cognos Office TM1 Reporting Excel Addin" - CognosOfficeTM1.xll .
So what you mean is even I can see "IBM Planning Analytics" on Excel ribbon, but maybe it didn't enable or register properly....?

wheeler6
Posts: 8
Joined: Sun Jan 17, 2016 3:15 am
OLAP Product: Cognos TM1
Version: 10.2.2 Fix Pack 5
Excel Version: 2010 32 bit

Re: Issue in PAx, in Custom Report and Dynamic Report

Post by wheeler6 » Thu Dec 14, 2017 6:19 pm

Any update on this? I just ran into this issue with a client.

THanks!!!

tm14life
Posts: 1
Joined: Thu Jan 11, 2018 4:23 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2.2
Excel Version: 2013

Re: Issue in PAx, in Custom Report and Dynamic Report

Post by tm14life » Thu Jan 11, 2018 4:30 pm

Any update on this? Just installed PAX on a client machine and I am experiencing the same issue when trying to convert an Exploration to a Dynamic Report.

Thanks!

lle
Posts: 1
Joined: Wed Jan 24, 2018 2:14 pm
OLAP Product: IBM Planning Anylytics
Version: 10.0.23
Excel Version: Excel 2013

Re: Issue in PAx, in Custom Report and Dynamic Report

Post by lle » Thu Jan 25, 2018 11:18 am

I have the same issue too, and I don't have Perspectives installed in parallel. Since Excel 2013 there is no more PIA needed, but this is one of the prerequisites of the PAX installation (see https://www.ibm.com/support/knowledgece ... rereq.html). Is this maybe the root cause ?

carwadd
Posts: 3
Joined: Wed Apr 27, 2016 1:41 pm
OLAP Product: Cognos Express
Version: 10.2.0
Excel Version: 2013

Re: Issue in PAx, in Custom Report and Dynamic Report

Post by carwadd » Thu Jan 25, 2018 1:40 pm

I think the answer is already in the thread above:
David Usherwood wrote:
Thu Feb 16, 2017 2:22 pm
I suggest you look at which PAX (or Perspectives) addins you have enabled in Excel File\Options\Addins. I recall having issues in earlier releases where Perspectives was already installed and installing (then) CAFE did not install or enable the CAFE addins, specifically "IBM Cognos Office TM1 Reporting Excel Addin" - CognosOfficeTM1.xll .
The Addin referred to above is required to use the TM1 Excel formulas (DBRW/DBRA/DBS etc) it is separate to the main PaX COM add in.

Custom and dynamic reports use these formulas to return values.

David Peacock
Posts: 1
Joined: Mon Dec 19, 2016 4:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: 2.0.3
Excel Version: 32-bit

Re: Issue in PAx, in Custom Report and Dynamic Report

Post by David Peacock » Tue Feb 06, 2018 2:13 pm

Have you managed to resolve this issue? We have had this many times, make sure that Excel add-in IBM Cognos Office Reporting TM1 Addin is ticked.

If it doesn't appear, you can click browse and add it in again using this path. C:\Program Files (x86)\ibm\cognos\IBM for Microsoft Office\CognosOfficeTM1.xll if you are on a 64-bit machine.
Attachments
Capture.PNG
Capture.PNG (33.83 KiB) Viewed 591 times

Post Reply