SR #: 11-108988031 Performance on opening cubes in 9.4 MR1

Post bug reports and the status of reported bugs
Post Reply
Herman Moller
Posts: 66
Joined: Thu May 22, 2008 3:38 pm

SR #: 11-108988031 Performance on opening cubes in 9.4 MR1

Post by Herman Moller » Mon Feb 23, 2009 10:57 am

Hello,

I am encountering the following performance issues on 9.4 MR1. When you open a cube view on the tm1 server it opens up straight away, while when you open the view via a Network(LAN) and not a WAN it takes a while for the cube to open. I am not talking about opening a default view, but just opening up the actual cube viewer.

I took the Sdata data as a testbed and opened the SalesPriorCube cube. It took roughly 4-5 seconds to open up on a LAN, while on the server it opens up straight away. I have notice the more dimensions in the cube the longer it takes to open up the view over the LAN scenario.

The problem is the same on either 32bit or 64bit servers.

Has anyone else had this problem?

Thanks

Herman

User avatar
mattgoff
MVP
Posts: 505
Joined: Fri May 16, 2008 1:37 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2.2.6
Excel Version: 2016
Location: Florida, USA
Contact:

Re: SR #: 11-108988031 Performance on opening cubes in 9.4 MR1

Post by mattgoff » Wed Feb 25, 2009 2:47 pm

Not particularly helpful for you, but Cognos just gave me 9.1.4 HF5 which solved that problem for 9.1. I'd contact them and see if a HF exists for 9.4.

Matt
Please read and follow the Request for Assistance Guidelines. It helps us answer your question and saves everyone a lot of time.

Herman Moller
Posts: 66
Joined: Thu May 22, 2008 3:38 pm

Re: SR #: 11-108988031 Performance on opening cubes in 9.4 MR1

Post by Herman Moller » Wed Feb 25, 2009 2:58 pm

Cognos reply:

The Engineer who sorted out the problem in 9.1 for poor performances in opening up a cube over in a WAN in 9.1 said that in early March there will be upgrade for 9.4 MR1 FP1. There is a good possibility that it will solve the issue of opening a cube up over a LAN.

belair22
Posts: 68
Joined: Wed Feb 25, 2009 2:26 am
OLAP Product: TM1, Cognos Express
Version: 9.5 9.4 9.1 9.0 8.4
Excel Version: 2007 2003

Re: SR #: 11-108988031 Performance on opening cubes in 9.4 MR1

Post by belair22 » Wed Mar 18, 2009 2:06 am

FYI - the Hotfix to resolve this is under TM1 9.4 MR1 is available.

Post Reply