Search found 1322 matches

by Steve Rowe
Tue Dec 12, 2017 5:37 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: TI process is not getting executed from a Worksheet Application. Please help kind folks!
Replies: 10
Views: 634

Re: TI process is not getting executed from a Worksheet Application. Please help kind folks!

I'd be checking what is happening something along the follow lines. If I'm logged in as admin and when I hit the button the TI executes (i.e. I have checked the log and see it runs) then I know the action button is working. If nothing happens server side then the Action button is broken and need to ...
by Steve Rowe
Mon Dec 11, 2017 12:49 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: PAW questions
Replies: 5
Views: 285

Re: PAW questions

Wim, I encountered the DimSiz hole as well, was told that you can use DimSiz('dimname:hierarchyname') to get the correct value back, believe this works with many of the old style TI functions if you can't find the equivalent. Not sure if this is formally supported though so I'd use the new functions...
by Steve Rowe
Mon Dec 11, 2017 10:01 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Anyway to prevent Files to Accidentally DBSW ?
Replies: 8
Views: 272

Re: Anyway to prevent Files to Accidentally DBSW ?

A small extension to the conditional DBS is to put some VBA in the auto open event of the work book that turns the flag off and/or the before close event. That way the workbook always requires the flag to be set manually and it doesn't matter if the workbook is saved with the flag on or the workbook...
by Steve Rowe
Wed Dec 06, 2017 5:27 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Work unit operation failed due to lock error. Error code: 1
Replies: 2
Views: 113

Re: Work unit operation failed due to lock error. Error code: 1

These kind of errors need to raised directly with IBM. Just in case you are not aware, this is an un official forum with no formal link to IBM. In order to get IBM to investigate the crash you will need to get a reproducible test case together and crash dumps, together with a whole bunch of informat...
by Steve Rowe
Wed Dec 06, 2017 2:42 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: To use or not to use persistent feeders?
Replies: 20
Views: 2219

Re: To use or not to use persistent feeders?

I also find out the feeder file someway contains feeders for not rule calculated cells also. For example in every cube we snapshot version to not rule calculated reporting version elements in the version dimension. When I take out the rule from the biggest cube that cube still generated a feeder fi...
by Steve Rowe
Wed Dec 06, 2017 10:24 am
Forum: Cognos TM1
Topic: MDX to Filter on Numeric Attribute
Replies: 6
Views: 164

Re: MDX to Filter on Numeric Attribute

Sort of off topic but... Isn't this a symptom of the way numeric attribute are implemented in the first place? Numeric attributes aren't really numeric cells in the same way that data is and IMO are just a "mask" on a string attribute. Personally I rarely use them since they behave like strings and ...
by Steve Rowe
Wed Dec 06, 2017 9:47 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Upgrading from 10.2.2 to Planning Analytics Local
Replies: 2
Views: 336

Re: Upgrading from 10.2.2 to Planning Analytics Local

Our experience has been quite different to Stefan's, on current releases at least. The complexity of the environment obviously does increase once you want PAW or PAx as you will need the PAW server in place, which mostly implies a second piece of hardware. If you are on an Express rather than a PVU ...
by Steve Rowe
Tue Nov 28, 2017 2:47 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Active Form formatting calculated rules
Replies: 3
Views: 183

Re: Active Form formatting calculated rules

Is it an expected behavior? Is it because formatting and custom calculations are done in the same pass? Not convinced I have tried exactly this but you are probably right. I would think that you are better off putting a conditional format rule in the cell format itself at the top for formats that h...
by Steve Rowe
Fri Nov 24, 2017 3:56 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Cognos report with summary rows - performance
Replies: 1
Views: 101

Re: Cognos report with summary rows - performance

I think that you need to perform more analysis so that you can determine where the performance hit is coming from. Suggest you check the same report view in TM1 directly and check the performance there, then you will know if the issue is a TM1 one issue or relates to the query and tool you are using...
by Steve Rowe
Wed Nov 22, 2017 9:24 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Questions for Code editor (TI/Rule)
Replies: 8
Views: 525

Re: Questions for Code editor (TI/Rule)

Hi Thomas, would you mind giving some more detail on the use case for active form client memory runaway?
by Steve Rowe
Tue Nov 14, 2017 5:14 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: after Cube optimization -> TI won't run
Replies: 7
Views: 356

Re: after Cube optimization -> TI won't run

You're using commands like ViewRowDimensionSet(sCube, sqView, sDim, 1); these are redundant when building a view to be used as a datasource (in my experience), on the basis that less code is better you could try removing them. My personal preference would be to destroy the subsets if they exist rath...
by Steve Rowe
Mon Nov 13, 2017 2:01 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: after Cube optimization -> TI won't run
Replies: 7
Views: 356

Re: after Cube optimization -> TI won't run

Not an issue that I have ever come across so I guess it is could be a problem with the specific fix pack you are on. Do you create the view from scratch in the TI or is it a permanent object that existed from before re-ordering? I always build from scratch, if you are working from a permanent object...
by Steve Rowe
Mon Nov 13, 2017 9:37 am
Forum: Cognos TM1
Topic: after Cube optimization -> TI won't run
Replies: 7
Views: 356

Re: after Cube optimization -> TI won't run

Are you 100% sure that this TI ran before the cube was re-ordered?

99.9% of the cases of TIs "not running" are because they have a C level in them and the view definition has Suppress consolidations checked.
by Steve Rowe
Fri Nov 10, 2017 12:18 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Name of subset using in view
Replies: 4
Views: 536

Re: Name of subset using in view

You can process the relevant .vue file and extract it from this, there is no direct way function based way that I know of.
by Steve Rowe
Thu Nov 09, 2017 5:19 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Tool to analyse TM1 web dumps
Replies: 2
Views: 218

Re: Tool to analyse TM1 web dumps

Hi Jamie, I don't have a direct answer for you but our experience suggests that majority of crashes are because TM1 Web is running out of memory. The main cause of this tends to be. 1. The shipped default is too low, it should be increased. 2. Too much white space in an excel sheet. The white space ...
by Steve Rowe
Fri Nov 03, 2017 1:06 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Planning Analytics Perspectives Issue
Replies: 9
Views: 1273

Re: Planning Analytics Perspectives Issue

Pretty sure that they both can't be loaded in Excel at once but you don't have to uninstall PAx It works for a while but for example if you try and slice from a perspectives cube viewer with PAx loaded but not connected then the slice fails. From our experience perspectives works fine if you don't h...
by Steve Rowe
Thu Nov 02, 2017 1:12 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: DimensionSecurity Rules not being fired
Replies: 14
Views: 481

Re: DimensionSecurity Rules not being fired

I've seen issues in the past with "stuff" that hangs off the }Dimensions dimension. My understanding of the trigger for this is that the }Dimensions dimension can be fully deleted and rebuilt under some circumstances, like a restart. I hit this once a long time ago with some attributes on the }Dimen...
by Steve Rowe
Thu Nov 02, 2017 9:54 am
Forum: Cognos TM1
Topic: static subsets saved disappears
Replies: 6
Views: 315

Re: static subsets saved disappears

As well as the delete mentioned by Tom you can see issues in this space if you delete and recreate an alias that is being used by the subset
by Steve Rowe
Thu Nov 02, 2017 9:51 am
Forum: General
Topic: Email has been disabled
Replies: 2
Views: 306

Re: Email has been disabled

Thanks for your efforts Martin
by Steve Rowe
Wed Nov 01, 2017 2:14 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: TM1 process in chore starts with 2 min delay
Replies: 2
Views: 134

Re: TM1 process in chore starts with 2 min delay

Also check the time on the server is the same as the time on the client. I suspect what you are seeing is just a time difference between the client and the server.