Search found 31 matches

by ptownbro
Fri Apr 27, 2018 6:41 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture
Replies: 11
Views: 1683

Re: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture

Thanks for the suggestion. It worked, but unfortunately still does not run in parallel.
by ptownbro
Fri Apr 27, 2018 4:13 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture
Replies: 11
Views: 1683

Re: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture

Ok. Remove the "START" does work and I'm seeing an error message now. And... You have to use the "%ERRORLEVEL%" environment variable instead of the internal "ERRORLEVEL". HOWEVER... If you remove the "START" I can no longer run processes in parallel! Which the whole point behind our usage of TM1RunT...
by ptownbro
Sat Apr 21, 2018 3:44 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture
Replies: 11
Views: 1683

Re: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture

I read through the link tried using the variable instead of the internal reference and that still didn't work. For example, I change the error checking I had above to the following: IF %ERRORLEVEL%==0 GOTO ERR00 IF %ERRORLEVEL%==1 GOTO ERR01 IF %ERRORLEVEL%==2 GOTO ERR02 Etc... It still returns my "...
by ptownbro
Fri Apr 20, 2018 3:05 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TI Function ViewMDXGet Not Working
Replies: 12
Views: 1245

Re: TI Function ViewMDXGet Not Working

Ah. Ok. Thanks guys
by ptownbro
Wed Apr 18, 2018 8:31 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TI Function ViewMDXGet Not Working
Replies: 12
Views: 1245

Re: TI Function ViewMDXGet Not Working

I'm using Version 10.2.2
by ptownbro
Wed Apr 18, 2018 7:10 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TI Function ViewMDXGet Not Working
Replies: 12
Views: 1245

TI Function ViewMDXGet Not Working

According to the documentation (link at the end), I should be able to use the "ViewMDXGet" TI function to return the MDX associated with a given View. I've tried to use it as follows, but am getting an error stating the "variable viewmdxget is not recognized": MyViewMDX = ViewMDXGet('MyCube', 'MyVie...
by ptownbro
Wed Apr 18, 2018 7:02 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture
Replies: 11
Views: 1683

Re: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture

I finally got around to trying this again and I could not get the ERRORLEVEL method to work. Here's what I have. First, I created a simple TI process to create a dimension with 3 elements in it. In the the script line to add the 3rd element, I added an obvious error by supplying it the wrong element...
by ptownbro
Sun Mar 11, 2018 5:52 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture
Replies: 11
Views: 1683

Re: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture

Thanks. I did read the users guide, but didn't catch that part. Anyway, I'll try it out and report back.
by ptownbro
Sun Mar 11, 2018 7:27 am
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture
Replies: 11
Views: 1683

TM1RunTI Parallel Processing with Batch File Error Capture

I'm trying to run some TI processes in parallel by executing TM1RunTI from a batch file. It's successfully executing and running the process in parallel, however, I'm running into issues handling errors that may occur. I'm doing it by running multiple successive "START" commands within the batch fil...
by ptownbro
Sun Mar 11, 2018 3:45 am
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TM1RunTI Won't Work or Return Error
Replies: 6
Views: 783

Re: TM1RunTI Won't Work or Return Error

Geesh. I figured it out. I was using an unassuming invalid character in my configuration file In my configuration file below, the "-" was technically the wrong ASNI character in my text. I original copied an example from the user guide and edited it in my file. When I did that it must have used the ...
by ptownbro
Sun Mar 11, 2018 1:35 am
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TM1RunTI Won't Work or Return Error
Replies: 6
Views: 783

Re: TM1RunTI Won't Work or Return Error

Placing my configuration file in a location where the service has rights to didn't work. At least I don't think it did. I placed the file in two places under the folder where my TM1 server instance resides. That folder looks like this D:\TM1\MyTM1ServerInstance D:\TM1\MyTM1ServerInstance\apps D:\TM1...
by ptownbro
Sun Mar 11, 2018 12:21 am
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TM1RunTI Won't Work or Return Error
Replies: 6
Views: 783

Re: TM1RunTI Won't Work or Return Error

The ">" in front of "tm1runti" is part of the command prompt and was not added by me.

I will try placing the file in another location and report back.
by ptownbro
Sat Mar 10, 2018 6:11 am
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: TM1RunTI Won't Work or Return Error
Replies: 6
Views: 783

TM1RunTI Won't Work or Return Error

Just getting started on trying TM1RunTI. I've read the documentation and reviewed a few forum posts, but cannot get it to work. When I run it from a command prompt, I don't get an error or success message. Instead it just returns what appears to be help information. Here's what I entered at the comm...
by ptownbro
Sat Oct 07, 2017 9:04 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: REST API Not Working. Cannot Configure Correctly
Replies: 2
Views: 661

Re: REST API Not Working. Cannot Configure Correctly

Um. So... that was a dumb mistake :oops:

I guess I didn't read my edits close enough. I saw "HTTPPortNumber" in the documentation, but used "PortNumber" in my config file.

Thanks! That worked for me.
by ptownbro
Sat Oct 07, 2017 6:24 am
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: REST API Not Working. Cannot Configure Correctly
Replies: 2
Views: 661

REST API Not Working. Cannot Configure Correctly

I have been able to successfully use VBA to automate creation and execution of TI processes as well as other objects using the traditional methods I have experience with to get my head around it. I'm now moving on to the preferred method of REST API, but am having trouble getting REST API going on o...
by ptownbro
Thu Sep 28, 2017 7:00 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: Excel VBA API Crashing on TM1ObjectListCountGet
Replies: 6
Views: 837

Re: Excel VBA API Crashing on TM1ObjectListCountGet

Thanks to you both for your responses. [snip]... the API is something to be called only as a last resort. With the overwhelming majority of things you are far better off using macro and worksheet function calls. In addition to which, that API, along with all of the legacy APIs, will be going away. H...
by ptownbro
Thu Sep 28, 2017 2:45 am
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: Excel VBA API Crashing on TM1ObjectListCountGet
Replies: 6
Views: 837

Excel VBA API Crashing on TM1ObjectListCountGet

I've begun delving into TM1's API and am using the sample code provided by TM1 to get started. So far so good, but the following code continues to crash Excel and I don't know why. It crashes when trying to use the "TM1ObjectListCountGet" function. Sub ListCubes() Dim hUser As Long, hPool As Long, h...
by ptownbro
Sat Sep 23, 2017 4:37 pm
Forum: IBM TM1, Planning Analytics, PAx and PAW
Topic: Best Practice to save Rules Values as Stored Values
Replies: 2
Views: 489

Best Practice to save Rules Values as Stored Values

Using a simple example to explain my question, assume I've got 2 cubes "Reporting" and "Budgeting". I use my Budgeting cube to derive my budget based on some value using rules. I then want to save the rules-derived value from my Budgeting cube in my Reporting cube as a stored value. What are the bes...