Search found 13 matches

by PeteB
Thu Dec 07, 2017 6:30 am
Forum: Cognos TM1
Topic: TM1 Turbo Debugger
Replies: 8
Views: 903

Re: TM1 Turbo Debugger

Very Good News. IBM have delivered the new version of TurboDebugger to address the wrapping error. From my testing this error has been fixed.
by PeteB
Sun Nov 05, 2017 9:48 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: TM1 Turbo Debugger
Replies: 8
Views: 903

Re: TM1 Turbo Debugger

The latest update from IBM

Good news, Offering Management are going to fix the issue. It's a Word wrap issue.
by PeteB
Tue Oct 31, 2017 2:28 am
Forum: Cognos TM1
Topic: TM1 Turbo Debugger
Replies: 8
Views: 903

Re: TM1 Turbo Debugger

Here is the latest update form IBM Product Offering have said that the TI debugger will become officially part of Planning Analytics Workspace and therefore officially supported, but they can't give me a timeframe of when that will happen. With that said, Product Offering would like to look into thi...
by PeteB
Fri Oct 20, 2017 1:43 am
Forum: Cognos TM1
Topic: TM1 Turbo Debugger
Replies: 8
Views: 903

Re: TM1 Turbo Debugger

Hi, The debugger is fantastic, however I am have the same problem with the missing lines of code. It does not consistently occur, ie it does not depend on the number of lines as it impacts both small and large TIs. The same TI will sometimes show all lines and sometimes not. I have raised this as is...
by PeteB
Mon Jul 31, 2017 5:34 am
Forum: Cognos TM1
Topic: TM1 web crashes and needs to be restarted
Replies: 12
Views: 3406

Re: TM1 web crashes and needs to be restarted

Two weeks ago we upgraded from 10.2 to 11.0 (PAL 2.0) and we started to encounter TM1 Web crashing - java.lang.OutOfMemoryError: Java heap space. This upgrade involved the change from Tomcat to Websphere Liberty. We have made below changes and currently are not experiencing any more crashes, but we ...
by PeteB
Fri Dec 09, 2016 5:24 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Setting an Alias on Title dimension in a view
Replies: 2
Views: 389

Re: Setting an Alias on Title dimension in a view

Yes that will work
by PeteB
Thu Dec 08, 2016 11:44 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Setting an Alias on Title dimension in a view
Replies: 2
Views: 389

Setting an Alias on Title dimension in a view

Hi, Is there a way to attach an alias to the title dimension in a view. I am currently using the following commands to set the element for the title dimension, however I can't find the command to turn on the alias for the dimension. ViewTitleDimensionSet( sCube, sView, sDim ); ViewTitleElementSet( s...
by PeteB
Wed Aug 21, 2013 7:43 am
Forum: Cognos TM1
Topic: TI SQL performance issue
Replies: 14
Views: 2437

Re: TI SQL performance issue

Hi RMackenzie, Thank you for your great explanation on how TI was working differently to the other tools in regards the ODBC connection. And thanks for your suggestions as well. So, I would try re-writing the query in such a way that each column is cast into a well-known type (CHAR, VARCHAR, DATETIM...
by PeteB
Mon Aug 19, 2013 3:17 am
Forum: Cognos TM1
Topic: TI SQL performance issue
Replies: 14
Views: 2437

Re: TI SQL performance issue

Yes the Use Unicode option is checked Try unckecking it. I have also seen factor 10 or more improvement by doing this. Although the unicode option is the default for ODBC datasources in TM1 the reality is that if you're not dealing with extended character sets then you don't need it. Hi Lotsaram, T...
by PeteB
Fri Aug 16, 2013 12:28 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: TI SQL performance issue
Replies: 14
Views: 2437

Re: TI SQL performance issue

Hi Tomok,

Thank you for your response
tomok wrote:Is the Use Unicode opton checked in TI? I have seen SQL performance issues in TI when the database has Unicode data in it and this option is not checked.
Yes the Use Unicode option is checked
by PeteB
Fri Aug 16, 2013 3:18 am
Forum: Cognos TM1
Topic: TI SQL performance issue
Replies: 14
Views: 2437

Re: TI SQL performance issue

Hi Nick and Steve, Thanks for your suggestions, but so far no luck. My main concern is why the same SQL code using the same ODBC connection returning the same data takes significantly longer in TM1 TI versus both Microsoft Query and Hyperion. In fact both Microsoft Query and Hyperion are too quick t...
by PeteB
Wed Aug 14, 2013 6:44 am
Forum: Cognos TM1
Topic: TI SQL performance issue
Replies: 14
Views: 2437

Re: TI SQL performance issue

Hi Nick, Sorry, I should have said I had already tested the SQL both as a drill-through process and a standard process, just in case there was difference. As far as I can tell there is no difference between the drill-through process and a standard process from a TM1 perspective. Thanks for the SAL t...
by PeteB
Wed Aug 14, 2013 4:09 am
Forum: Cognos TM1
Topic: TI SQL performance issue
Replies: 14
Views: 2437

TI SQL performance issue

I am having a performance problem running a SQL statement from TI. The exact same query pasted into Microsoft Query will return the 78 rows in under a second, while in TI it is taking over 2 hours to preview the results. TI is using the same ODBC connection as Microsoft Query on the same Windows ser...