Search found 210 matches

by BigG
Wed Jun 21, 2017 4:56 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Planning Analytics Local 2.0: Multiple Hierarchies
Replies: 19
Views: 3687

Re: Planning Analytics Local 2.0: Multiple Hierarchies

So far with alternative Hierarchies in PA cloud managed service - therefore latest version: • Rules break if you specifically reference multiple elements in a target for a dimension that has alternative hierarchies initiated – fix by creating individual lines for each element • Adding hierarchy by a...
by BigG
Mon Jun 19, 2017 6:41 am
Forum: OLAP Jobs
Topic: Planning Analytics Developer/ Analyst - Sydney AUS
Replies: 0
Views: 282

Planning Analytics Developer/ Analyst - Sydney AUS

Hi, We are looking for someone with Finance experience to run, build and deliver PA (TM1) solutions. Need to be capable and willing to deliver rapid solutions to the business. This role is end to end, meaning you cover the analysis, design, modeling, build, test, deployment and run. Supported by a s...
by BigG
Wed Jun 14, 2017 9:39 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Display Alias in Members drop down for PAW and PAX
Replies: 4
Views: 403

Re: Display Alias in Members drop down for PAW and PAX

great - using caption alias works, thanks for this

But, you cannot select element names in the set editor eg. 'No Alias' displays the caption
by BigG
Wed Jun 14, 2017 6:48 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Display Alias in Members drop down for PAW and PAX
Replies: 4
Views: 403

Re: Display Alias in Members drop down for PAW and PAX

think content tree may be something different it is the task pane


IBM are on to it with no fix date
https://www.ibm.com/developerworks/rfe/ ... _ID=102200
by BigG
Mon Jun 12, 2017 3:53 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Display Alias in Members drop down for PAW and PAX
Replies: 4
Views: 403

Display Alias in Members drop down for PAW and PAX

hi, with the Task Pane in PAX and PAW you can drill down on a dimension Sets, levels and members

Does anyone know how to use an Alias as a default for this function, standard behaviour is to display the element name(code)?

Cheers
by BigG
Mon Jun 12, 2017 3:28 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Planning Analytics Local 2.0: Multiple Hierarchies
Replies: 19
Views: 3687

Re: Planning Analytics Local 2.0: Multiple Hierarchies

Has anyone tried HierarchyTopElementInsert as it does not seem to insert the element into PAW. Tried in Prolog and Metadata. eg. TotalHierarchy2 with two children added in Metadata is the HierarchyTopElementInsert but displayed in PAW: -child1 -child2 I would expect the root to be displayed TotalHie...
by BigG
Tue Jun 06, 2017 11:09 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Planning Analytics Local 2.0: Multiple Hierarchies
Replies: 19
Views: 3687

Re: Planning Analytics Local 2.0: Multiple Hierarchies

thanks kankc, how do I do that in PAX, the save button in ribbon is greyed out and there is no 'save' in MDX, also where does it save too?

Also found this https://community.watsonanalytics.com/d ... pecti.html
by BigG
Mon Jun 05, 2017 12:44 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Planning Analytics Local 2.0: Multiple Hierarchies
Replies: 19
Views: 3687

Re: Planning Analytics Local 2.0: Multiple Hierarchies

Just a point to note, by design it looks like, you cannot save a view back to TM1 server that uses an alternative hierarchy. Meaning you need to save a workbook in PAX, or save a 'Book' with the 'View' in PAW. Cant see how to manage otherwise, unless anyone else has found a solution? I think for exi...
by BigG
Mon Jun 05, 2017 12:38 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Format zeros as blank in planning analytics
Replies: 3
Views: 526

Re: Format zeros as blank in planning analytics

thanks lotsaram

Probably a bug but IBM support were not that interested, maybe it will be fixed, but it is an issue at the moment.

Cheers
by BigG
Thu Jun 01, 2017 12:54 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Format zeros as blank in planning analytics
Replies: 3
Views: 526

Format zeros as blank in planning analytics

Hi there, does anyone know how to make a zero value blank in PA. The methods in TM1 have caused an issue with PAW (returns an error for zero) and PAX (returns #Value from any excel calcs referencing the blank). Obviously still works in architect when developing. My fix is forcing a zero, which I can...
by BigG
Thu May 25, 2017 10:49 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Planning Analytics Local 2.0: Multiple Hierarchies
Replies: 19
Views: 3687

Re: Planning Analytics Local 2.0: Multiple Hierarchies

This is good info from All. I am in the process of building a new cube in PA and looking at leveraging all of this in the design. Cube has less dims - multiple hierarchies coming off the attributes for the main dimension. Anyway,thought I would add this security piece to the conversation HierarchyEl...
by BigG
Mon Sep 14, 2015 11:48 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Element Security and BI reporting issue
Replies: 8
Views: 2399

Re: Element Security and BI reporting issue

Hi, just adding to this, I have the same issue (security on an organisational structure and users not having access to the top node) My hierarchy has 4 levels (incl top level node -root) that the users may have access too. I seem to have resolved by, creating 3 tree prompts. Each prompt references a...
by BigG
Fri Jul 24, 2015 5:42 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Monitoring Cognos BI users accessing TM1 cubes
Replies: 3
Views: 1581

Re: Monitoring Cognos BI users accessing TM1 cubes

From further research, I believe if you lock people out of TM1 web, and do not install Perspectives then they can have element level security, If you are using contributor/ perf modeler, then lock them out of this also. You can stop people using TM1 web by Web Hide NavTree setting in the }ClientSett...
by BigG
Mon Jul 06, 2015 9:47 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Monitoring Cognos BI users accessing TM1 cubes
Replies: 3
Views: 1581

Re: Monitoring Cognos BI users accessing TM1 cubes

thanks for referencing the other thread, the only concern I have is planningDev ' s comments If you use BI CAM Authentication and create your BI Datasource with Pass Through authentication, then all users who access that data source would also need a valid login for TM1 which in turn would drive the...
by BigG
Mon Jul 06, 2015 3:56 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Monitoring Cognos BI users accessing TM1 cubes
Replies: 3
Views: 1581

Monitoring Cognos BI users accessing TM1 cubes

hi all, Monitoring of TM1 licenses question... My understanding is that using IBM Cognos TM1 cubes as a data source for IBM Cognos Business Intelligence (BI) does not require a TM1 user license. A user within a user group is given ‘Read’ only security access to TM1 cubes , dimensions and elements wi...
by BigG
Fri Apr 24, 2015 2:55 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Cognos using TM1 DQM - unrecognizable metadata response?
Replies: 13
Views: 4461

Re: Cognos using TM1 DQM - unrecognizable metadata response?

Was a version bug for Cognos 10.2 GA ( 10.2.1003.1075-0 ).
PM70160: XQE-QRY-0406 WHEN TRYING TO EXPAND A TM1 HIERARCHY DIMENSION CONTAINING AN & SYMBOL IN DYNAMIC MODE.
https://www-304.ibm.com/support/entdocv ... wg1PM70160
by BigG
Thu Apr 09, 2015 12:24 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Cognos using TM1 DQM - unrecognizable metadata response?
Replies: 13
Views: 4461

Re: Cognos using TM1 DQM - unrecognizable metadata response?

Hi Macsir, did you resolve this with those changes,m we have the exact same issue with DQM packages only (not CQM)

Anyone else have this issue? and / or suggestions
by BigG
Wed Sep 24, 2014 11:27 pm
Forum: Cognos TM1
Topic: Feeders not re-firing on restart
Replies: 13
Views: 3594

Re: Feeders not re-firing on restart

Found the issue to be with the string feeders source, in example above 'StatusOverall' string measure was a calculated item, and being feed from 3 other string measures (StatusBudget, StatusQuality, StatusSchedule). The issue is with flow on feeders, a change happens to one of the 3 measures, then t...
by BigG
Fri Aug 22, 2014 1:10 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Feeders not re-firing on restart
Replies: 13
Views: 3594

Re: Feeders not re-firing on restart

PersistentFeeders=F
ForceReevaluationOfFeedersForFedCellsOnDataChange is not turned on
by BigG
Thu Aug 21, 2014 6:15 am
Forum: Cognos TM1
Topic: Feeders not re-firing on restart
Replies: 13
Views: 3594

Re: Feeders not re-firing on restart

Sorry I have corrected the 1st post as CubeProcessFeeders in TI does work but I was referencing the targetcube not the sourcecube with feeders. So the only thing that does not refire feeders is a restart...

I am on TM1 10.1.1